Biträdande föreståndare

Biträdande föreståndare till HVB-hem

AB Cirrusgården är ett HVB-hem för pojkar i åldern 14 till 19 år. Vi står nu inför en utvecklingsfas och behöver därför utöka och förstärka vår ledningsgrupp med en biträdande föreståndare till vårt hem i Köping.

Ledningsgruppen består idag av verksamhetschef, föreståndare och platsansvariga handledare. Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med att leda och utveckla en verksamhet som på bästa sätt ska tillgodose de placerade ungdomarnas behov. Målet med verksamheten är att ge ungdomarna verktyg att själva kunna påverka och hantera sin vardag samt sociala relationer för att på så sätt öka förutsättningarna till en fungerande livssituation.

Verksamheten har sin utgångspunkt i att skapa trygghet och förutsägbarhet genom starka relationer mellan ungdomar och personal samt en tydlig struktur. Verksamheten arbetar med att stärka ungdomens förmåga att se sin egen delaktighet i det som händer och konsekvenser av de beslut ungdomen tar. Arbetsmetoderna på Cirrusgården anpassas utifrån individens behov bygger på relationsbygge, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal.

Som biträdande föreståndare är du en del av ledningsgruppen, tillsammans är ni operativt ansvariga för behandlingshemmet. Tjänsten innefattar jourberedskap samt arbetstid vissa kvällar. Arbetsuppgifterna innefattar bl.a. administration som exempelvis journalföring, upprätta genomförandeplaner, schemaläggning, rapportering m.m. Utöver detta kommer du att med övriga i ledningsgruppen fungera som teamcoach och arbetsledare för medarbetare samt vara delaktig i samordnandet av insatser från övriga aktörer som socialtjänst, vårdnadshavare, skola, hälsovård, föreningsliv etcetera. Tillsammans med föreståndaren och verksamhetschefen ansvarar du för personal, kvalitet, arbetsmiljö samt ekonomiuppföljning. Vid din sida har du kompetenta medarbetare som innehar olika ansvarsområden.

Cirrusgården har idag två enheter och du kommer även att ha ett nära samarbete med övriga personer inom de andra enheterna.

Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning och uppfyller de krav som IVO (Inspektionen för vård och omsorg) ställer för föreståndare i HVB verksamhet. Tjänsten kan endast tillsättas av person som godkänns av IVO.

Du har goda kunskaper om de lagrum som styr verksamheten samt erfarenhet av att arbeta med ungdomar. Du är en utpräglad lagspelare som naturligt och prestigelöst diskuterar och tar beslut tillsammans med ledningsgruppen. Du är trygg och stabil vuxen, ansvarstagande, strukturerad och driven. Vi tror att du har en positiv inställning och förmåga att hantera förändringar och oförutsedda situationer. Arbetet med ungdomarna kräver att du är lugn, balanserad, lösningsfokuserad, stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland tuff psykosocial arbetsmiljö. Du har en god förmåga skapa relationer och att samtala med barn, ungdomar och vårdnadshavare. Du har förmåga att entusiasmera och bygga ett arbetslag som arbetar efter en gemensam pedagogik och ett gemensamt förhållningssätt. Vi ser det starkt meriterande om du har arbetat inom socialtjänsten med placering av barn/ungdomar.

Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, övriga språkkunskaper är meriterande.

B-körkort krävs.

Utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister krävs innan anställning.

Provanställning 6 månader och därefter tillsvidareanställning på heltid (möjlig tjänstgöringsgrad 75-100%).

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan skall innehålla följande:
– CV
– Detaljerad beskrivning av dina styrkor och vad du kan tillföra vår ledningsgrupp/verksamhet.
– Personligt brev
– Löneanspråk
Ofullständiga ansökningar behandlas ej.

Arbetsort: Köping.

Referenser kommer att efterfrågas och skall tas med till eventuell anställningsintervju.
Ansökan/mail skall märkas med ”Biträdande föreståndare CGVM” och skickas till jobba@cirrusgarden.se. För frågor, ring 070-642 80 11.

Ansökningar behandlas löpande. Tjänsten kan tillsättas under ansökningstiden om lämplig kandidat hittas.

Sista ansökningsdag 30 december 2018

 

Vi undanber oss samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

 

Tillbaka till Lediga jobb

Comments are closed.